Veel gestelde vragen:
Op school zijn we al met het hoofdstuk begonnen, kan ik nog instappen in de online wiskundecursus?
Zeker! Je kan de hele cursus op jouw eigen tempo bekijken. Als er al snel een toets aan komt, zal je misschien wel iets harder je best moeten doen om op tijd alle video’s te bekijken voor je de toets maakt.
Ik zit net in de brugklas, is een online wiskundecursus dan handig voor mij?
Absoluut! Problemen voorkomen is altijd beter dan genezen. Doe daar juist je voordeel mee. Wiskunde vraagt een heel andere manier van denken dan bij rekenen. Deze manier van denken is straks ook handig bij natuurkunde, scheikunde, eco en beco.
Sluit de stof van de online wiskundecursus aan op mijn boek?
Ja. Iedere cursus behandelt een heel hoofdstuk van wiskunde uit jouw boek. Maar de cursus doet meer, want als ik een cursus zou maken die alleen uitlegt wat er in het boek uitgelegd wordt, kom je nog geen steek verder. Wij gaan een laagje dieper. Ik leer je de logica van de stof te begrijpen zodat je de kennis automatiseert en ook op lange termijn kunt onthouden en toepassen. Wanneer nodig, grijpen we terug naar de basis.
Hoeveel tijd kost de online wiskundecursus mij?
Ben jij gemiddeld 10 minuten per dag actief bezig met de cursus? Dan garandeer ik jou dat je binnen 8 weken de cursus en dus je toets over het desbetreffende hoofdstuk succesvol afrond.
Is de online wiskundecursus ook handig als ik al bijles (of huiswerkbegeleiding) volg?
Dat hangt ervan af, als jij echt genoeg hebt aan je bijles was je waarschijnlijk niet op deze website terecht gekomen. In de praktijk zie ik dat veel leerlingen echt meer nodig hebben dan een uurtje bijles of huiswerkbegeleiding per week. Mijn manier van uitleg geven, in combinatie met de mogelijkheid om de stof en uitleg vaak te herhalen, is bijles en huiswerkbegeleiding overstijgend. het is echt een andere manier van wiskunde leren.
Ik begrijp al jaren niks van wiskunde, hoe vaak het ook wordt uitgelegd.
Klopt. Die ken ik. En dat komt omdat je wiskunde in de basis niet snapt. Daar is ergens al iets mis gegaan. Want wiskunde is best heel logisch. Ik heb ontzettend veel leerlingen die al jaren vastliepen, met mijn methode geholpen.
Waarom helpt het om opgenomen video’s te kijken, als ik iemand naast mij heb zitten gaat het toch veel makkelijker?
Valt tegen! Want iemand die naast jou zit heeft geen uren de tijd om je iets uit te leggen. En dingen vaak genoeg te herhalen. Bovendien moet jij jezelf aanpassen naar de agenda van die persoon die jou gaat helpen. Ik weet zeker dat jij makkelijker leert als je zelf de touwtjes in handen hebt. Dus leert:
- Op jouw tempo.
- Wanneer jij wilt.
- Zo vaak als jij wilt.